Ääriolosuhteiden asiantuntijat aloittivat yhteistyön | Arctest Oy

Arctestin myyntijohtaja Johan Kinnula edustamassa Arctestia omalla messupisteellä Vaasa Energy Weekeillä

Ääriolosuhteet ja joustava toimintamalli yhdistävät Lumikkoa ja tuoretta asiakastamme, olosuhdetestauslaitteiden johtavaa asiantuntijaa, Arctest Oy:ta. Arctest luo asiakkailleen tarvittavat olosuhteet – kylmät, kuumat, kosteat, valoisat – tarvittavaa testausta varten. Lumikko puolestaan jäähdyttää ja lämmittää siellä missä on tarve.

Arctestin testausolosuhteita hyödyntävät monipuolisesti eri alojen toimijat. Lääketeollisuus, puolustusteollisuus, yliopistomaailma ja kasvien kasvatustestaus ovat vain muutamia esimerkkejä. Vuonna 1986 perustettu Arctest elää markkinan mukana, mutta testaus on aina tekemisen keskiössä.

”Me valmistamme kiinteitä testaushuoneita, testaustrailereita ja mobiileja testauskontteja. Olosuhteiden rakentaminen on punainen lanka tekemisessämme. Tarvitsi asiakas testaukseensa lämpötilavaihteluita, sadetta tai valoa, niin me luomme sen”, kertoo Johan Kinnula, Arctestin myyntijohtaja & hallituksen puheenjohtaja.

Arctestin yli 30 vuoden menestys perustuu joustavuuteen, huolelliseen suunnitteluun ja vahvaan ammattitaitoon. Yritys on Suomessa ainutlaatuinen toimija, valmistaen testaustuotteensa omalla tehtaallaan asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöityinä.

 

Fokus omaan osaamisalueeseen, helpotusta tuotantoon kylmätekemisen asiantuntijalta

 

Arctestin ja Lumikon tiet kohtasivat messuilla ja yhteinen sävel löytyi suhteellisen nopeasti. Lumikko oli tuttu kylmäalan toimijana ja osaaminen alan asiantuntijana vakuutti. 

”Meillä on kasvutavoitteita, joten lämmönhallintajärjestelmien tuotannon ostaminen asiantuntevalta kumppanilta mahdollistaa joustavuuden, räätälöinnin ja fokuksen omaan osaamisalueeseemme, eli olosuhteiden luomiseen ja ohjelmiston toimimiseen”, Kinnula kuvailee yhteistyön alkua.

Lumikon ensimmäinen toimitus liittyy testaustrailereihin, joissa lämpötilavaihtelu on -54 – +71 celsiusastetta. Valmistamamme laite lämmittää ja jäähdyttää testaustilat ja on integroitu järjestelmään.

 
Arctestin testaustraileri, jossa on Lumikon lämmönhallintalaitteet
Arctestin testaustrailereilla on mahdollisuus testata äärilämpötilavaihteluita. Lumikko toimittaa jäähdytys- ja lämmityslaitteet trailereihin.


”Arctestillä oli valmiit suunnitelmat, mutta tuotantoon kaivattiin apua. Niinpä kävimme laitteen toiminnan vielä yhdessä läpi, muokkasimme komponenttien sijainteja optimaalisesti ympäristöön sopiviksi ja standardoimme tuotteen”, kertoo 
Ville Saikkonen Lumikon tuotekehitysjohtaja.

”Arctest asiakkaana on Lumikolle erityisen mielenkiintoinen, koska he toimivat ydinosaamisemme –  ääriolosuhteiden – parissa.”

Ensimmäinen testilaite toimitettiin maaliskuussa ja se on valmis käyttöönotettavaksi. Ajankohta oli myös Lumikon kannalta erinomainen, sillä tuotantomme layout-uudistus valmistui juuri maaliskuussa.

”Ollaksemme paras kumppani lämmönhallintaratkaisuissa, myös tuotantomme ja toimitusketjumme täytyy vastata vaihteleviin asiakastarpeisiin. Layout-muutoksessa keskityimme tuotantoprosessin vaiheistamiseen ja vakiointiin tehokkuuden lisäämiseksi, joustavuutta ja ketteryyttä unohtamatta”, kertoo Lumikon tuotantojohtaja Joonas Pakkanen.

Suuressa roolissa layout-uudistuksessa on materiaalikäsittelyn ja settikeräilyn siirto Lumikon naapurissa toimivalle varastointikumppanille.

”Näin voimme itse keskittyä valmistuksessa ydinosaamiseemme: mekaniikka- ja sähkökokoonpanoon, juotostyöhön sekä lopputestaukseen.”

Uusi markkina akkujen testauksessa

 
Johanin puheesta tulee selväksi se, että Arctest on valmis muuntautumaan kysynnän mukaan, eikä pelkää muuttuvaa maailmaa. Heidän tuotekehityksensä lähtee usein asiakkaan tarpeista, ja he räätälöivät ratkaisut juuri asiakkaan toiveiden mukaisiksi testausolosuhteiksi.
 
Välillä myös olemassa oleville laitteille löytyy uusia käyttötarkoituksia. Näin on käynyt esimerkiksi mobiilien testauskonttien kanssa.
 
”Mobiilit testauskontit kehitettiin alun perin puolustusteollisuuteen yhdessä asiakkaan kanssa. Kun tuote oli valmis, alkoi kysyntää tulla myös akkujen testaukseen.”
 
Testauksen markkina tulee usein hieman jälkijunassa verrattuna muihin toimialoihin. Aluksi innostutaan ja lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia innovaatioita. Parin vuoden päästä ymmärretään, että tuotteiden testaus on myös välttämätöntä. Silloin asiakkaat kääntyvät Arctestin puoleen.
 

Arctestin mobiilit testauskontit ovat erinomainen alusta esimerkiksi sähköautojen akkujen testaukseen.
Arctestin mobiilit testauskontit ovat erinomainen alusta esimerkiksi sähköautojen akkujen testaukseen.

Arctest lyhyesti

 
  • Asiantuntija ääriolosuhteissa: Arctest Oy on johtava olosuhdetestauslaitteiden asiantuntija, joka luo tarvittavat olosuhteet testaukselle – kylmät, kuumat, kosteat ja valoisat.
  • Joustava ja räätälöity: Arctest valmistaa kiinteitä testaushuoneita, mobiileja testauskontteja ja testaustrailereita asiakkaiden tarpeiden mukaan.
  • Yli 30 vuoden kokemus: Arctestin menestys perustuu huolelliseen suunnitteluun, vahvaan ammattitaitoon ja joustavuuteen.
  • Suomen ainutlaatuinen toimija: He ovat ainoa yritys Suomessa, joka valmistaa testaustuotteensa omalla tehtaallaan asiakkaille räätälöidysti.
Arctest Oy:llä on takanaan pitkä ja menestyksekäs historia. Vuodesta 1986 lähtien he ovat olleet sääkoestuskaappien ja -huoneiden, säilyvyysseurantahuoneiden sekä kasvien kasvatushuoneiden johtava valmistaja Suomen markkinoilla. Arctest toimii myös NVT Group:n teollisten täristimien ja JOMO teollisuusuunien edustajan Pohjoismaissa ja Convironin kasvien kasvatuskaappien jälleenmyyjänä.
Lisätietoja löydät heidän verkkosivuiltaan: Arctest Oy.

Haluatko keskustella lämmönhallintaratkaisuista? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yhteydenottolomake