Lumikko Vaasa Energy Weekissä ständillä A13

Vaasa Energy week 12.-13.3.

Vaasa Energy Week järjestetään ensi viikolla Vaasan kaupungintalolla ja Lumikon löydät omalta ständiltään keskiviikkona 13.3. Energy Storage päivänä. Tervetuloa keskustelemaan lämmönhallintaratkaisuista energiavarastoihin.

”Olemme panostaneet merkittävästi sähköistyvän teollisuuden lämmönhallintaratkaisuihin. Näihin lukeutuu mukaan energiavarastoinnin jäähdytysratkaisut, joissa haluamme olla paras kumppani”, sanoo
Kimmo Pyykönen, Lumikon toimitusjohtaja.

Lumikolla on yli 50 vuoden kokemus lämmönhallinnasta haastaviin olosuhteisiin ja liikkuvaan kalustoon. Sähköistyvässä teollisuudessa olemme kehittäneet lämmönhallintaratkaisuja energiavarastoihin sekä kaivosteollisuuden ja satamien sähköisiin työkoneisiin.

Jäähdytyksen rooli energiavarastoinnissa

Energiavarastoinnissa oleellista on jäähdyttäminen. Kun sähköenergiaa varastoidaan ja muunnetaan, ei hyötysuhde ole sataprosenttinen, vaan hukkaa syntyy väistämättä. Se on käytännössä lämpöä, joka täytyy hukata tai ottaa talteen joko ilman tai nesteen välityksellä. Lumikko on suunnitellut ja valmistanut Enicon energiavarastoihin nestemäisen jäähdytysratkaisun.
Enicon energiakontti
Näkisin, että tulevaisuudessa energiavarastojen jäähdytys tulee keskittymään nimenomaan nestejäähdytteiselle puolelle. Sen hyötysuhde on parempi, kun verrataan ilman jäähdyttämiseen. Nestejäähdytyksessä pysytään kasvattamaan tehokkuutta ja optimoimaan tilankäyttöä energiavarastokontin sisällä, kun jäähdyttämiseen ei tarvita ilmatilaa. Nestejäähdytyksessä lämpötilan sääntely on sekä tarkempaa että helpompaa”, kertoo Lumikon tuotekehitys- ja teknologiapäällikkö Ville Saikkonen.

Tavataan Vaasassa @Vaasa Energy Week

Löydät meidät keskiviikkona ständiltä A13. Alla kartta, johon merkitty Lumikon paikka.

Meiltä mukana:

Yhteydenottolomake