VR nimesi Lumikolle oman rataosuuden

VR on haastanut yritykset mukaan kampanjaan, jossa rataosuuksia nimetään niiden yritysten mukaan, jotka ovat sitoutuneet suosimaan työmatkustamisessa junaa. Nimeämisen tavoitteena on kannustaa yrityksiä päästöttömään työmatkustamiseen. Suomessa on 6 000 kilometriä kattava reittiverkosto.

Lumikko Oy:lle nimettiin 12.4.2023 Seinäjoki-Parkano-rataosuus.

”Lumikko on VR:n pitkäaikainen yhteistyökumppani tuottamiemme lämmönhallintaratkaisujen ja palveluiden puolesta. Meille on hyvin luonnollista kannustaa myös työntekijöitämme junamatkustamiseen. Useat työntekijämme myös kulkevat jatkuvasti työmatkansa muilta paikkakunnilta junalla ja tuemme tätä osaltamme”, kertoo Lumikko Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Pyykönen.

Lumikko Oy on jo yli 30 vuoden ajan toiminut VR:n kiskokaluston lämmönhallinta- ja ilmastointiratkaisujen tuottajana sekä huoltajana.

“Olemme matkalla kohti vihreämpää tulevaisuutta. Sillä, miten liikumme, on vaikutusta ympäristöön. Siksi haluamme kannustaa henkilöstöämme valitsemaan liikematkoilleen hiilineutraalin junan.”

VR kertoo jokaisen junamatkan olevan hiilineutraali. 95 prosenttia VR:n junista kulkee vesivoimalla tuotetulla uusiutuvalla sähköllä, ja sähköistämättömillä rataosuuksilla ajettujen junien päästöt on kumottu.

Ensimmäiset nimetyt rautatiet julkistettiin 30.3.2023. Lumikko Oy:lle myönnettiin Oman rautatien kulkijat -kunniakirja ja nimetty rataosuus 12.4.2023. Lue lisää kampanjasta.

Yhteydenottolomake