Kiskokalusto

Lumikolla on pitkäaikainen kokemus kiskokaluston saneerattavien kohteiden sekä uusien junien laitetoimitusprojekteista. Huolto- ja yhteistyöverkostomme ansiosta pystymme tukemaan asiakkaita myös asennuksissa ja käyttöönotoissa sekä turvaamaan laitteen toiminta koko elinkaaren ajan.

Junan matkustamo- ja ohjaamotilat

Lumikko toteuttaa vaativia ilmastoinnin kokonaisratkaisuja junanvaunuihin. Vaunujen vaihtuva henkilömäärä sekä muuttuvat ympäristöolosuhteet asettavat erityisvaatimuksia ilmanvaihdon ja lämpötilojen hallintaan joka hoidetaan erityisesti raidepuolelle kehitetyllä Lumikko Control- ohjausjärjestelmällä.

Vaunuissa on liikuteltava suuria ilmamääriä muuttuvissa olosuhteissa ilman matkustusmukavuutta laskevaa vedon tunnetta. Järjestelmän on toimittava luotettavasti suurissa nopeuksissa sekä eliminoitava ympäristön paineiskujen vaikutus matkustamoon.

Lumikko toimittaa matkustamo- ja ohjaamotilojen ilmastointikoneiden lisäksi järjestelmän kanavistot, putkistot sekä lämmityskomponentit.

Tekniset tiedot

MATKUSTAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT

Jäähdytysteho

10-40kW

Vyöhykkeitä

2

Ilmamäärä

3000-6000 m3

Paino

900 kg

Paineiskusuojaus

Kyllä

  

OHJAAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT

Jäähdytysteho

2-5 kW

Vyöhykkeitä

1

Ilmamäärä

400-800m3

Paino

150 kg

Paineiskusuojaus

Kyllä

Raitiovaunun matkustamo- ja ohjaamotilat

Lumikko on kehittänyt ainutlaatuisen ja markkinoiden tehokkaimman jarruenergian talteenottojärjestelmän joka mahdollistaa jarruenergian hyödyntämisen vaunun lämmitykseen korkealla hyötysuhteella koko tuotteen elinkaaren ajan.

Modulaarisella raitiovaunuratkaisulla voidaan toteuttaa ilmastointi joustavasti erilaisiin vaunukokonaisuuksiin.

Tekniset tiedot

MATKUSTAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT

Jäähdytysteho

10-30 kW

Jarruenergian talteenotto

Kyllä

Ilmamäärä

1000 – 3000 m3/h

Paino

400 kg

  

OHJAAMON ILMASTOINTIYKSIKÖT

Jäähdytysteho

2-5 kW

Jarruenergian talteenotto

Ei

Ilmamäärä

400-800 m3/h

Paino

90 kg

Lumikon suunnittelema junan ravintolavaunun keskuskylmäkoneikko

Ravintolavaunun keskuskylmä­koneikko

Lumikon ravintolavaunuratkaisut sisältävät keittiön- ja tarjoilutilojen kylmäkaluste- ja koneikkoratkaisut. Kylmäjärjestelmä voidaan toteuttaa kahdella eri tavalla: koneikko sijoitetaan erilliseen tilaan tai järjestelmä voidaan tehdä omakoneellisena, jolloin kylmätekniikka on sijoitettu kalusteen yhteyteen. Kustannustehokkuus ja koneikon hukkalämmön poistaminen keittiötiloista ovat keskuskylmäratkaisun suurimpia etuja.

Lumikko keskuskylmäratkaisut on suunniteltu modulaarisiksi ja eri vaunutyyppeihin sovellettaviksi. Järjestelmä on rakennettu vakiokomponenteista ja rakenne on suunniteltu huoltoystävälliseksi. Päivittäiset huoltokohteet ovat hyvin esillä. 

Kanavisto

Lumikko kanavistot sisältävät sopimuksen mukaan kanavaosien lisäksi kiinnitysosat, anturoinnit sekä säätöelementit. Valmiiksi eristetyt ja esikasatut kanavat kootaan asiakkaan kokoonpanolinjaan soveltuvaksi. Käytämämme kanavamuodot mahdollistavat suurien ilmamäärien siirtämisen energiatehokkaasti ahtaissa kattorakenteissa niin 1-kerros kuin 2-kerrosvaunuratkaisuissa.

Haluatko lisätietoja ratkaisuistamme?

Olemme kiinnostuneita kuulemaan millainen jäähdytys- tai ilmastointihaaste teillä on. Ota meihin yhteyttä ja kehitetään yhdessä ratkaisu.

Yhteydenottolomake