Raitiovaunujen jarrutusenergian talteenotto

Jarrutusenergian talteenotto muuttaa liike-energian raitiovaunun lämmitykseksi. Liike-energia menisi muutoin hukkaan, joten järjestelmämme ei ainoastaan säästä energiaa, vaan myös vähentää kokonaisenergiankulutusta. Innovaatiomme mahdollistaa tehokkaamman energiankäytön ja parantaa sekä ympäristöystävällisyyttä että matkustusmukavuutta.
0 kWh
energiaa yhdestä raitiovaunusta vuodessa

Julkisessa liikenteessä jarrutusenergian talteenotto on mullistava teknologia, joka tarjoaa useita hyötyjä:

  • Energiatehokkuus: Jarrutuksen aikana talteen kerätty liike-energia muutetaan sähköiseksi energiaksi. Tämä vähentää muiden lisäenergialähteiden tarvetta sekä fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä.

  • Kustannussäästöt: Ns. hukkaenergiaa uudelleenkäyttämällä jarrutusenergian talteen ottaminen auttaa julkisen liikenteen toimijoita säästämään energiakustannuksissaan. Lisäksi ylläpitokustannukset pienenevät ajan myötä, kun perinteisiin jarrujärjestelmiin kohdistuva kulumisen ja rasituksen määrä vähenevät.

  • Laajennettu ajoneuvon toimintasäde: Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän avulla kulkuneuvot
    hyötyvät pidemmästä toimintasäteestä, koska talteen otettu ja varastoitu energia voidaan tarvittaessa ottaa hyötykäyttöön.

  • Mukavampaa matkustamista: Talven pakkasilla lämmitetyssä vaunussa on huomattavasti mukavampaa matkustaa.
    Lumikko haluaa olla mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta tarjoamalla innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja joukkoliikenteen lämmönhallintaan.

Mukautuva lämmitys jarrutusenergian talteenotolla

Jarrutusenergian talteenotto pähkinänkuoressa

Lumikon jarrutusenergian talteenottojärjestelmä on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka hyödyntää raitiovaunujen jarrutuksessa syntyvää energiaa. Järjestelmä muuttaa liike-energian sähköiseksi energiaksi, jota voidaan käyttää matkustamon lämmittämiseen tai varastoida myöhempää käyttöä varten. Näin järjestelmä vähentää raitiovaunujen energiankulutusta ja päästöjä sekä parantaa matkustusmukavuutta.

Lumikon jarrutusenergian talteenottojärjestelmä on käytössä kaikissa Suomen raitikkakaupungeissa: Tampereella, Helsingissä ja Espoossa. Järjestelmä on osa Lumikon laajaa palvelukonseptia, joka tarjoaa kattavia lämmönhallinta- ja ilmanvaihtoratkaisuja kiskokalustolle. Lumikko on yli 50 vuoden kokemuksella alansa johtava toimija Suomessa ja kansainvälisesti. Ota yhteyttä ja kysy lisää Lumikon jarrutusenergian talteenottojärjestelmästä ja muista palveluistamme!

Tutustu myös:

Lue lisää aiheesta muualta:

Yhteydenottolomake