Matkustajavaunujen HVAC-ratkaisut

Junaliikenteessä ensisijainen tavoite on matkustajien viihtyvyys ja miellyttävä matkustusympäristö. Lumikon junakalustoille suunnitellut ilmastointiratkaisut mahdollistavat mukavan matkustusympäristön. Tarjoamme matkustajavaunujen HVAC-ratkaisut kaikkiin vaunuihin aina makuuvaunuista ravintolavaunuihin.

Parempi matkustajakokemus

Sopeutuvat järjestelmät monipuolisiin junakaluston suunnittelmiin

Lumikko Oy:n junakalustoille suunnitellut ilmastointijärjestelmät ovat joustavia ja sopeutuvia. Järjestelmät voidaan toteuttaa ja asentaa erilaisiin kalustoihin ylläpitäen optimaalista suorituskykyä. Joustavuuden ansiosta Lumikon ratkaisut tarjoavat johdonmukaista ilmastointia matkustajien mukavuuden takaamiseksi junamallista tai sen iästä riippumatta.

Energiatehokkuus ohjaavana tekijänä

Lumikko Oy:n junakaluston ilmastointijärjestelmät suunnitellaan maailmanlaajuisen kestäviin käytäntöihin siirtymän mukaisesti energiatehokkuutta silmällä pitäen.

Turvallisempia ja terveellisempiä matkoja edistyneellä ilmanpuhdistuksella

Lumikon junakaluston ilmastointiratkaisut on suunniteltu kestämään päivittäisen raideliikenteen rasitukset. Niiden tavoitteena on varmistaa keskeytymätön suorituskyky ja matkustusmukavuus.  Tarjoamme matkustajavaunujen HVAC-ratkaisut niin normaaleihin vaunuihin, makuuvaunuihin kuin ravintolavauihinkin.

Luotettavuus

Lumikko Oy:n junakaluston ilmastointiratkaisut on suunniteltu kestämään päivittäisen raideliikenteen rasitukset. Niiden tavoitteena on varmistaa keskeytymätön suorituskyky ja matkustusmukavuus.

Lumikko on ollut jo yli 50 vuoden ajan edelläkävijä liikkuvan kaluston HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) – ja lämmönhallintaratkaisujen kehittäjänä ja toteuttajana. Tavoitteet hiilineutraaliudesta, ruuhkautuminen sekä tilantarve keskusta-alueilla ovat nostaneet suurimmissa kaupungeissa joukkoliikenteen kehittämisen yhdeksi keskeisistä painopistealueista.

Lumikolla on pitkä kokemus liikkuvan kaluston lämmönhallintaratkaisujen tuotekehityksestä. Sinnikkäällä työllä meistä on tullut yksi alan johtavista asiantuntijoista. Vuonna 1992 suunnittelimme ja toteutimme ensimmäiset ilmastointiratkaisut dieseljunien ohjaamoihin. Nykyään Lumikon lämmönhallintaratkaisut löytyvät lähes kaikista Suomessa liikennöivistä kaksikerrosjunista ja raitiovaunuista.

Lumikko Oy:n vuonna 2011 kehittämä jarrutusenergian talteenottojärjestelmä on käytössä kaikissa Tampereen Ratikan raitiovaunuissa. Järjestelmän avulla jarrutuksessa syntyvä energia otetaan talteen ja siirretään tarpeiden mukaan matkustamotilojen lämmityskäyttöön. Laskelmien mukaan Tampereella yksi raitiovaunu käyttää vuodessa lämmitykseen noin 120 000 kWh energiaa ja jarrutusenergian taltaanotolla säästetään vaunukohtaisesti jopa 74 000 kWh.

Lumikon kotimaisuus ja pitkä kokemus luovat lisäarvoa asiakkaillemme. Uusiutuvia energiateknologioita hyödyntävät jäähdytys- ja ilmastointiratkaisumme ovat luotettavia ja asiakasräätälöityjä.

Luotettava kumppani pitkällä kokemuksella

Tutustu myös:

Asiakastarinat

Tutustu tarkemmin asiakasratkaisuihimme

Yhteydenottolomake