ratikoiden ilmastointiratkaisut

Huippuluokan ilmastointiteknologia kaupunkiliikenteeseen

Ratikoiden ilmastointiratkaisumme on suunniteltu vastaamaan kaupunkiliikenteen ainutlaatuisiin vaatimuksiin. Järjestelmämme tarjoavat tehokasta ilmastointia ratikoiden tiiviissä ja usein ahtaissa tiloissa, parantaen matkustajien mukavuutta jokaisella matkalla.

Kompaktit ja tehokkaat ratkaisut kaupunkiratikoille

Raitiovaunujen tiiviit ja ahtaat tilat asettavat laitteiden ja järjestelmien suunnitteluun omat haasteensa. Lumikko Oy:n ilmastointijärjestelmät ovat kompakteja ja tehokkaita, tilasta tinkimättä. Ratkaisumme varmistaa, että järjestelmät toimivat saumattomasti myös ratikoissa.

Hiljaiset ratkaisut miellyttävään matkustuskokemukseen

Kiireisessä kaupunkiympäristössä melun vähentäminen on avainasemassa. Ilmastointijärjestelmämme on suunniteltu toimimaan hiljaisesti, minimoimalla melua ja parantamalla matkustuskokemusta matkustajille.

Ympäristöystävällisyys ohjaavana tekijänä

Ympäristöystävällisyys ja kestävyys ohjaavat suunnitteluamme ja HVAC-ratkaisumme ovat vähäpäästöisiä sekä energiatehokkaita. Tämä tukee osaltaan yhä ympäristöystävällisempien kaupunkien rakentamista.

Kestävyys ja luotettavuus

Lumikon ratikoiden ilmastointiratkaisut on suunniteltu kestämään jopa 50 vuotta. Kestävyys ja luotettavuus varmistavat, että kaupunkiliikenne toimii mahdollisimman saumattomasti.

Lumikko Oy on ollut ratikoiden kehittäjänä jo vuosikymmenten ajan. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet ilmastointiratkaisut kaikkiin Suomen raitiovaunuihin. Energiatehokkuus ja kestävät ratkaisut ohjaavat Lumikon suunnittelua. Valitsemme sähkökomponentit, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa.

Ilmastointiratkaisujen toimintaperiaate

Lumikon ilmastointiratkaisut perustuvat energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Alla tärkeitä teknisiä ominaisuuksia:

 • Lumikko valitsee komponentteja, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa. Tämä on erityisen tärkeää ilmanvaihto- ja jäähdytysratkaisuissa.
 • Ratikoiden jäähdytysyksiköt sääntelevät toimintojaan automaattisesti tehokkuuden maksimisoimiseksi.
 • Jarrutusenergian talteenottojärjestelmä hyödyntää jopa 90 % jarrutusenergiasta lämmitykseen.

Asiakaskokemukset

Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kiittelee Lumikon henkilöstöä aktiivisesta läsnäolosta uuden tuotteen käyttöönottovaiheessa.
”Totta kai uusi tuote vaatii aluksi virittämistä ja säätämistä, että se toimii oikein ja optimaalisella tavalla. Meidän näkökulmastamme yhteistyö on toiminut hyvin. Raitiovaunut ovat liikennöineet nyt noin kaksi vuotta ja on vahva näyttö siitä, että meillä on vaunuissamme erittäin toimiva järjestelmä”


Huttunen jatkaa:
”Olimme iloisia, että Škoda valitsi Lumikon HVAC-järjestelmämme toimittajaksi. Lumikolla on pitkä kokemus nimenomaisesti heidän raitiovaunuistaan ja minulle on erittäin hyvin selvillä, mitä he toimittavat muulle raideliikenteelle. Järjestelmä on hyvä, testattu ja toimiva.”

Ratikoiden ilmastointiratkaisut vuosikymmenten kokemuksella

 • HKL:n nivelratikoiden renovointi, 2009-2013

  Lumikon ensimmäinen ratikkaprojekti oli Helsingin vanhojen nivelraitiovaunujen (NRV 1 & 2) renovointi, jossa vanhoihin vaunuihin (42 + 10 kpl) suunniteltiin, tuotettiin ja asennettiin juuri niihin sopivat ilmastointiratkaisut.

 • Helsingin uudet ratikat, 2012-2017

  Lumikko suunnitteli, valmisti ja asensi Helsingin uusiin Artic X34-vaunuihin ()

 • Helsingin uudet ratikat, 2017-

  Item content. Click the edit button to change this text.
 • Timeline

  Item content. Click the edit button to change this text.
 • Timeline

  Item content. Click the edit button to change this text.

Asiakastarinat

Tutustu tarkemmin asiakasratkaisuihimme

Tutustu myös:

Yhteydenottolomake